Tanúsítványok beállítása a kívülről elérhető doménekre

Dátum: 
2018.05.16.

A SuliXerver webes adminisztrációs felületén a Webelérés fülön lehetővé vált a kívülről elérhető doménekre tanúsítványok beállítása, ami azért hasznos a SuliXervert használó intézmények számára, mert a hiteles tanúsítvány beállítása után a böngészők biztonságosnak fogják jelezni azt az URL-t amire a tanúsítvány be lett állítva. Nem kell külön hozzáadni biztonsági kivételt a webhelyhez, ennek köszönhetően a SuliXerver webes adminisztrációs felülete gyorsabban érhető el.


A SuliXerver külső, internet felől elérhető címére lehet hiteles tanúsítványt beállítani, mely beállítás több, külső hálózatból elérhető doménre is elvégezhető. Javasolt az intraneten is ezt a címet használni, mert a böngészők a https://sulixerver tanúsítványát nem biztonságosnak jelzik.

A hiteles tanúsítvány beállításáról a SuliXerver adminisztrációs kézikönyv 11.5 Webelérés szabályozása című fejezetében található részletes leírás, továbbá az alábbi Tudásbázis bejegyzésben is olvashat hasznos információkat: http://www.sulix.hu/tudasbazis/bongeszok-szerint-httpssulixerver-tanusit...