Érettségi vizsgák 2013-ban SuliXerveren

Dátum: 
2013.05.31.

Az elmúlt hetekben zajló informatika érettségi kapcsán intéztünk rövid körkérdést azon intézményekhez, amelyek a SuliX platformot választották a vizsgák lebonyolításához. Nagy örömmel tudatjuk, hogy igen pozitív élményekről számoltak be felhasználóink.

A visszajelzések legfontosabb és a válaszadók által is leginkább kiemelt része, hogy a SuliXerver minden egyes intézményben hiba nélkül tette a dolgát, az érettségi üzemmód egy kattintásos beállíthatósága pedig hihetetlen egyszerűséggel biztosította a vizsgakörnyezet megteremtésének lehetőségét. A SuliX nemcsak azokban az intézményekben bizonyított, amelyekben a diákok a SuliX desktop megoldását, a SuliX Professionalt használták, hanem azokon a helyeken is, ahol Windows kliensek használata is szükséges volt az érettségi feladatok megoldásához. Köszönhető ez annak a ténynek, hogy a SuliXerver a különböző klienseken egyaránt kiszolgálva képes a vizsgák lebonyolításához szükséges funkcionalitást nyújtani és egy komplett oktatási informatikai rendszert kiszolgálni.

Szeretjük az ilyen és ehhez hasonló megmérettetéseket, mert ilyenkor nyílik alkalmunk arra, hogy a gyakorlatban mutassuk be, a nyílt forráskódú megoldásokon alapuló SuliX rendszer használatával milyen könnyedén és egyszerűen nyílik mód egy költséghatékony és flexibilis informatikai rendszer felépítésére és üzemeltetésére.

Végezetül néhány idézet, amelyet a visszajelzések közül szemezgettünk:

Nálunk mindenki SuliXProfessional-en érettségizett, hiszen azt tanulták egész éven át.

„..., aki nem SuliXerveren érettségiztet, hiszen soha nem volt még ilyen egyszerű a feladatok kiadása, beszedése.”

(Köszönjük az együttműködést a felmérésben részt vevő iskoláknak.)