Érettségi SuliX szoftverkörnyezeten 2018-ban is

Dátum: 
2018.06.04.

Az elmúlt hetekben zajló érettségi kapcsán intéztünk rövid körkérdést azon intézményekhez, amelyek a SuliX platformot választották a vizsgák lebonyolításához. Nagy örömmel tudatjuk, hogy igen pozitív élményekről számoltak be felhasználóink.

Mindenek előtt azonban fontos kitérnünk arra, hogy az Oktatási Hivatal idén is publikálta az informatikai érettségi vizsgán használható szoftverek listáját. A SuliX, mint minősített érettségi platform természetesen komplett informatikai megoldásként szerepel az említett listában. Érdemes figyelembe venni, hogy túl a vizsgák során elvárt feltételeknek történő megfelelésen, a SuliX Professional esetében a telepítés önmagában „kulcsrakész” érettségi szoftverkörnyezetet teremt, nincs szükség további kiegészítő komponens telepítésére.

https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2018tavaszi_vizsgaidoszak/informatika_szoftverek2018

A visszajelzések legfontosabb és a válaszadók által is leginkább kiemelt része, hogy a SuliXerver minden egyes intézményben hiba nélkül tette a dolgát, az érettségi üzemmód egy kattintásos beállíthatósága pedig hihetetlen egyszerűséggel biztosította a vizsgakörnyezet megteremtésének lehetőségét. A SuliX nemcsak azokban az intézményekben bizonyított, amelyekben a diákok a SuliX desktop megoldását, a SuliX Professionalt használták, hanem azokon a helyeken is, ahol Windows kliensek használata is szükséges volt az érettségi feladatok megoldásához. Köszönhető ez annak a ténynek, hogy a SuliXerver a különböző klienseken egyaránt kiszolgálva képes a vizsgák lebonyolításához szükséges funkcionalitást nyújtani és egy komplett oktatási informatikai rendszert kiszolgálni.

Az érettségi üzemmód beállításáról a SuliXerver Adminisztrátori Kézikönyvben olvashat bővebben:

http://www.sulix.hu/dokumentumok/SuliXerver_Adminisztr%C3%A1tori_K%C3%A9...

Az idei érettségi kapcsán megszólaltattunk néhány SuliX rendszert használó köznevelési intézményt:

Ebben az évben több, mint 100 diákunk választotta a SuliX-ot, mint érettségi platformot, ami a korábbi évekhez hasonlóan idén is tökéletesen működött és segítette a zökkenőmentes vizsgáztatást. Előtte hálózati meghajtó segítségével zajlott az érettségiztetés intézményünkben, ami jóval nagyobb rákészülést jelentett az érettségi funkcióval szemben.

                                                                                                                              Budai Középiskola

Körülbelül 10 éve használjuk a SuliX nyújtotta megoldásokat, és – amióta elérhető - az érettségi üzemmódot, ami az idei évben is nagy segítséget nyújtott a vizsgák lebonyolításában, hiszen pár kattintással tudjuk aktiválni és nem igényel semmilyen más jellegű előkészületet.

                                                                                                  Sárospataki Református Gimnázium

Korábban pendrive és hálózatról leválasztott gépek segítségével oldottuk meg az érettségiztetést, ami a SuliX szoftvereknek köszönhetően jelentősen leegyszerűsödött, rengeteg időt és fáradtságot takarítunk meg ezáltal. Az érettségi mellett osztályozó vizsgák során is alkalmazzuk a SuliXerver érettségi funkcióját.

                                                                                                             Mikszáth Kálmán Gimnázium

Bízunk benne, hogy jövőre is minél többen választják a SuliX szoftverrendszer nyújtotta egyszerű, költséghatékony de mégis  flexibilis informatikai környezetet akár a mindennapi tanulásra, akár a vizsgák által történő megmérettetésre.