SuliX Professional 8

14 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
SuliX
SuliX Professional 8

Tisztelt Felhasználóink!

Ide várjuk a SuliX Professional 8-cal kapcsolatos kérdéseket.

--
Üdvözlettel

SuliX Support Csapat

Komondi
Külső programok

Tisztelt Sulix!
Jó lett a SuliX Professional 8 még akkor is ha nálunk levő gépek miatt lassabban tölt is be,de ezt kárpótolja a frissebb moduljai.Ami sajnos nem megy pedig kellene egyes külső programok melyeket az iskolában az informatikai oktatás miatt használunk és az OKJ vizsgákon is szükség van rájuk.Ezeket szépen installáltuk a kliensgépekre régebben egyesével,itt fog jól jönni a szerver új funkciója a klónozás.De most kerner újabb verziója miatt vagy függőségi hiba megszakad a parancssoros telepítés.Ezek a programok Virtualbox,Cisco Packet Tracer,Native MySQL Connector okj vizsgákra vagy szakmai gyakorlatokra kellenek.Ha esetleg ezeknek a telepítésben tudnának segíteni,nagyon hálás lennék.

Üdvözlettel: Ferenc

bartis
telepítés dvd-ről Acer TM 290-re

A fenti gépre (P.IV-es gép; CPU 1500 MHz Intel Pentium, 1 magos, RAM: 2 GB. HDD: 60 GB) szeretném a 7.1 helyett feltenni a 8-as verziót. CD-ROMról rendesen, bár kicsit lassan bootol, DE: a telepítési formák kiválasztásán megakad. Automata telepítés kiválasztva, és megáll, kész, vége. Miért? Fel tudom-e, és ha igen, hogyan telepíteni? Egyedüli rendszer volt, lenne a gépen otthoni használatra.
A gyors válasz jól jönne!

Üdv.: Bartis

SuliX
Re: telepítés Acer TM 290-re

Kedves Bartis,

javasoljuk, hogy próbálja meg a pendrive-os illetve a hálózati telepítést is.
Ha nem megy, kérjük, írjon nekünk erről egy emailt.

Köszönjük!

--
Üdvözlettel

SuliX Support Csapat

bartis
Sulix telepítése

Sajnos ez a gép nem tud pendrive-ról bootolni, mert régi típus. A munkahelyemen nincs hálózat, mindannyian, kis iskola lévén, szóló (win7-es) gépen dolgozunk. Egy asztali gépen és egy korszerűbb (HP-s) laptopon fut Sulix, ennyien használjuk. Azokra a letöltött DVD-ről simán feltelepült. A pendrive-ot a jelenlegi oprendszer alatt adathordozóként felcsatolja, és a tartalmát megmutatja, de arról nem telepít.
Úgy gondolom, vagy sikerül DVD-ről telepíteni, vagy a gép hardveresen már nem alkalmas a Sulix 8 telepítésére.

Üdvözlettel:

Bartucz István

bartis
Sulix telepítése

Bocsánat, kifelejtettem, de szerintem magától értetődő, a gép 32 bites.

SuliX
SuliX Professional telepítése

Kedves István,

a SuliX Professional 8 jelenleg csak 64 bites változatban érhető el. A 32 bites számítógépekre javasoljuk a SuliX Professional 7 telepítését.

--
Üdvözlettel

SuliX Support Csapat

bartis
Sulix telepítése

T. Sulix!
A DVD-s telepítés komplikációjáról írtam egy emailt a support.sulix.hu-n keresztül. Választ eddig még nem kaptam. Tudnak segíteni?
Üdvözlettel:
Bartucz István

MolnarMilan
error

sziasztok az lenne a problémm hogy a chrome böngészőm a szinkronizálás során azt jelzi ki hogy Account sign-in details are out of date. illetve azt hogy nem tudja elérni a profilom lehetne kérés az hogy javitsátok ki a problémat vagy van valami megoldás erre? mert nagyon zavaró számomra köszi szépen

SuliX
Re: chrome bejelentkezés

Szia Milán,

ezt a problémát a leggyakrabban el lehet hárítani a chrome-ból kijelentkezéssel és újra bejelentkezéssel:

  1. írd be a címsorba, hogy chrome://settings
  2. az így megjelenő lap tetején van egy Bejelentkezés rész, ott kattints a Google-fiók leválasztása gombra
  3. ezután a böngésző kér egy megerősítést, ahol lehetőséged van kérni, hogy töröljön minden előzményt. Ezt valószínűleg nem kell kérned. Kattints a Fiók leválasztása gombra
  4. lépj ki a böngészőből
  5. indítsd el újra a böngészőt és jelentkezz be

Ha ez esetleg nem segített, akkor létrehozhatsz egy új profilt a jelenlegi helyett vagy mellett a chrome://settings lapon a Személy résznél

Kérünk, hogy jelezz vissza ezzel kapcsolatban.

Köszönjük.

--
Üdvözlettel

SuliX Support Csapat

sandor1972
csomagokkal kapcsolatban és úgy általában

hali, ...
Nekem az mc kellet volna hiányoltam a SPro 8 bol, amugy a telepitése USB röl ment igaz nem a rufus -al mert az valamiért hibázik boot -ol de nem telepit. az mc -t aztán megoldottam aláforditottam magamnak.
Evvel kapcsolatba kérdezném valami alapszintű csomag creatort nem dokumentálnátok mert olyanok mint webmin php amp srv phpmyadmin .... ha alá forditom elcseszik a rpm sorrendet legközelebbi frisitésnél nem lesz jó tehát külsö rpm készités és csomag olás doksi nem várhato?
Nekem szupi igy maga az egész csak kicsit zártnak tünik sokminden bukásához a zártság vezetett, csak idöbe emlékeztettnék mindenkit :-) .

bartis
Sulix 8 otthoni telepítés

Otthoni laptopra (Acer Extensa 5220) szeretném a Sulix 8-at felhúzni. A gép 64 bites, de jelenleg egy Win7 Home (32 bit) fut rajta. A W7 mellé, de elsődleges rendszernek szeretném. 2 magos processzor, 2 GB RAM. Működni fog? Üdv. Bartucz István

gkildi
boot sorrend módosítása

A tanulói számítógépekre eddig 3 partícióban Windows 10-et, Windows 7-et és Edubuntut tettem. Ebben a tanévben az Edubuntu helyett szeretném kipróbálni a Sulixot. De a boot sorrend nekem nem jó: első és automatikus a Windows 10 legyen! Az már nem gond, ha 2. a Sulix és a Windows 7-et csak egy újabb lépésben tudom kiválasztani.
Ezt találtam: http://ubuntu.hu/node/14085, de a root felhasználó ki van kapcsolva?
Előre is köszönöm segítségét!

SuliX
boot sorrend módosítása

Kedves gkildi,

erről a SuliXerver kézikönyv (http://sulix.hu/dokumentumok/SuliXerver_Adminisztr%C3%A1tori_K%C3%A9zik%...) "20.3 Indítási sorrend módosítása" fejezetében talál leírást.

A segítségnyújtás hatékonysága érdekében kérjük, hiba esetén vegye fel a kapcsolatot a SuliX terméktámogatással emailben (support@sulix.hu) vagy telefonon (1) 450-0221.

--
Üdvözlettel

SuliX Support Csapat

Zárolt téma